Um alle Inhalte sehen zu können, benötigen Sie den aktuellen Adobe Flash Player.

NYITÓLAP HÁZIREND, SZERV. MŰK. SZAB. ÓVODAKÉPÜNK BÁZISINTÉZMÉNY OVI DOLGOZÓI OVI DOLGOZÓI II. OVI DOLGOZÓI III. CSOPORTJAINK KIS VAKOND BRUMI MACI MÉHECSKE CIRMOS CICA BEMUTATKOZÓ KÉPEK BEMUTATKOZÓ KÉPEK II. BEMUTATKOZÓ KÉPEK III. BEMUTATKOZÓ KÉPEK III. GALÉRIA GALÉRIA II. GALÉRIA III. GALÉRIA IV. VIDEÓ VIDEÓ II. VIDEÓ III. VIDEÓ IV. VIDEÓ V. JÓ GYAKORLAT ALAPÍTVÁNY ESEMÉNYEK ESEMÉNYEK II. ESEMÉNYEK III. ESEMÉNYEK IV. ESEMÉNYEK V. ESEMÉNYEK VI. ESEMÉNYEK VII. ESEMÉNYEK VIII. ESEMÉNYEK IX. ESEMÉNYEK X. ESEMÉNYEK XI. ESEMÉNYEK XII. ÉTLAP EGYÉB KAPCSOLAT OVI DOLGOZÓI OVI DOLGOZÓI II. OVI DOLGOZÓI III. BEMUTATKOZÓ KÉPEK BEMUTATKOZÓ KÉPEK II. BEMUTATKOZÓ KÉPEK III. BEMUTATKOZÓ KÉPEK III.-PRÓBA 

ESEMÉNYEK IV.

ESEMÉNYEK

Autómentes nap2014.szeptember 22-én városunkban is megrendezésre került az Európai Autómentes nap. Ennek célja környezetünk óvása és egészségünk védelme. Mivel mi is nagyon fontosnak tartjuk a környezettudatos nevelést, ezért ezen az eseményen intézményünk is képviseltette magát. A változatos, színes programsorozat 12 órakor kerékpáros körversennyel kezdődött, majd 13 órától az óvodások számára szervezett bemelegítő, zenés tornával folytatódott. Ezt követően kezdődtek a versenyjátékok, ahol a kis Vakond csoport 10 fős csapata mérte össze ügyességét és gyorsaságát a város más óvodáinak csapataival.Csapatunk tagjai voltak:Borbély Nóra BíborkaCzirják Tamás MátéHavasi Amadé PéterHerbák MátéMolnár MilánNagy MátéPálinkás Péter AntalSzabó Luca PannaSzalóki MirtillVarga Béla ZsoltA gyermekeket Gál Melinda és Némethné Malik Erzsébet óvodapedagógusok kísérték el a rendezvényre. A gyermekek ügyességükről és mozgásszeretetükről tettek bizonyságot, az akadálypályán bukfenceztek, bóják között szlalomoztak és megmutatták milyen ügyesek a magasugrásban.A jó hangulatú, kellemes küzdelem után energiapótló csoki szeletet és személyre szóló oklevelet vehettek át a résztvevő gyerekek.Ezt követően dalrészletet hallgathattunk meg az ÓMI zenés színházának előadásában a „Vacak, a hetedik testvér” című mesejátékból, majd megismerkedhettünk a Kékcsillag Segítőkutyás Egyesület terápiás kutyusaival.

Vasvár SokadalomA korábbi évekhez hasonlóan idén is részt vettek óvodásaink a „Vasvár Sokadalom” elnevezésű városi rendezvényen. Intézményünket a Cirmos Cica és a Kis Vakond csoportból 6 lány képviselte. A zene és a táncos jellegű mozgások közel állnak a gyermekekhez, kedvelik is ezeket ezért ilyen „produkcióval” készültünk. Esernyővel igyekeztünk színesebbé tenni a koreográfiát, amely a választott dalhoz (Mary Poppins dala- Mosolyogni kell) és az aktuális időjáráshoz is illeszkedett. A rossz idő azonban nem vette el a táncos lányok kedvét és vidáman, mosolyogva adták elő a színpadon a műsorszámot.Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek, hogy gyermekeiket elkísérték a rendezvényre. Logopédus és a fejlesztő pedagógus vizsgálataiPedagógiai programunkban kiemelt szerepet kap az anyanyelvi nevelés és munkánk során nagy hangsúlyt fektetünk a beszédhibák korai felismerésére is. Ezért minden nevelési év elején a logopédus ellátogat intézményünkbe és felméri a középső- és nagycsoportos korú gyermekek beszéd-és hallásfejlettségét.. Akinél szükségét látja a szülővel időpontot egyeztetve, elkezdi a megfelelő terápiát. A fejlesztő pedagógus is minden nevelési év elején ellátogat óvodánkba. Ő a nagycsoportos korú gyermekek tanuláshoz szükséges részképességeinek szintjét méri fel. Ha szükségét látja javasolja a szülőknek a gyermek külön fejlesztő foglalkozáson való részvételét. Olyan szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nevelőtestületünkben több fejlesztő pedagógus is van, így néhány gyermek egyéni vagy mikrocsoportos fejlesztése helyben, az óvodában is megoldható.

Kataszrófavédelmi felkészítés